Banka Slovenije: Likvidnost slovenskih banaka zadovoljavajuća

Bez autora
Jan 11 2012

Slovenski bankovni sustav u prvih je 11 mjeseci protekle godine poslovao s gubitkom od 122 milijuna eura (prije oporezivanja), priopćila je Banka Slovenije, označivši likvidnost sustava zadovoljavajućom. Ocjenjuje da je trenutna raspoloživa financijska imovina banaka dostatna, ali u prevelikoj mjeri ovisi o budućoj kreditnoj ocjeni Republike Slovenije na koju će utjecati mjere gospodarske politike. Vijeće središnje slovenske banke pozdravilo je donošenje tzv. interventnog zakona, no napominje kako će njegov učinak na deficit javnih financija biti ograničen. Smatra da je potrebno oblikovati vjerodostojne mjere za konsolidaciju javnih financija.

Banka Slovenije: Likvidnost slovenskih banaka zadovoljavajućaSlovenski bankovni sustav u prvih je 11 mjeseci protekle godine poslovao s gubitkom od 122 milijuna eura (prije oporezivanja), priopćila je Banka Slovenije, označivši likvidnost sustava zadovoljavajućom.

Ocjenjuje da je trenutna raspoloživa financijska imovina banaka dostatna, ali u prevelikoj mjeri ovisi o budućoj kreditnoj ocjeni Republike Slovenije na koju će utjecati mjere gospodarske politike.

Vijeće središnje slovenske banke pozdravilo je donošenje tzv. interventnog zakona, no napominje kako će njegov učinak na deficit javnih financija biti ograničen. Smatra da je potrebno oblikovati vjerodostojne mjere za konsolidaciju javnih financija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik